Våra tjänster

Din Veterinär Djurklinik är en liten klinik med stora resurser och stor kunskap. 
Två av våra veterinärer har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Tillsammans har våra veterinärer över 50 års erfarenhet från djursjukvård på stora djursjukhus.

När du anmält din ankomst till receptionen blir du visad in i ett av våra undersökningsrum. Här tar veterinären upp en sjukdomshistoria, förhör sig om vad som har hänt och gör en klinisk undersökning av ditt djur från nos till svans. Efter undersökningen föreslår veterinären hur man ska gå vidare med fortsatta undersökningar och behandlingar.

Undersökning och journalföring sker tillsammans med klienten. I alla våra undersökningsrum finns en storskärm som låter dig som djurägare följa med i alla anteckningar som veterinären för. Om du tror att veterinären has missuppfattat något, eller om det är något du inte förstår så tveka inte med att fråga. För oss är det viktigt att vi får ett bra samarbete mellan er som djurägare och oss som veterinärer, och vi måste båda förstå vad den andra tycker och tänker för att kunna säkra klar kommunikation och bäst möjliga behandling för ert djur.

För att nå fram till en diagnos har vi många diagnostiska hjälpmedel att utnyttja. Vi kan ta röntgenbilder, göra ultraljudsundersökningar och i vårt laboratorium kan vi göra många analyser, ofta med svar innan du gått hem. Vi har även ett samarbetsavtal med Din Veterinär i Helsingborg och har möjlighet att remittera patienter dit för CT-skanningar.

Vi strävar efter att alltid hålla oss i framkanten av utvecklingen. Vårt senaste inköp till kliniken inkluderar en mjukdelslaser, K-laser. Laserterapi används mycket till våra rehab patienter men har också många andra medicinska användningsområden. Bl.a. har den bra effekt på inflammerade analsäckar, muskel och ledproblem.

Ofta krävs att djuret stannar på kliniken för utredning och vård. Vi har möjlighet att ta emot patienter dygnet runt efter överenskommelse per telefon. Vid behov kan patienten stanna över natten och övervakas av veterinär.


Rehabilitering är en viktig del av behandlingen för att få ett lyckat resultat efter en operation. För att djuret ska återhämta sig på ett optimalt sätt behövs ibland lite hjälp på traven. Sjukgymnastik är ett sätt att minska risken för rörelsestörningar, smärta och nedsatta funktioner och på så sätt underlätta läkningen och förebygga för ytterligare skador. Sjukgymnast och veterinär har ett nära samarbete och jobbar tillsammans mot målet att djuret ska återfå sina funktioner på ett så snabbt och bra sätt som möjligt.

På Din Veterinär djurklinik erbjuder vi laserterapi, massage, stretching och individuellt anpassade träningsprogram. Har du några frågor är du alltid välkommen att höra av dig för förebyggande råd och för hjälp efter skada och operation.

Scott är certifierad massageterapeut för hund och är huvudansvarig för sjukgymnastiken och rehab-mottagningen på Din Veterinär. Scott lägger tillsammans med dig som djurägare upp en rehabiliteringsplan och visar övningar som ni får fortsätta med hemma.


Vi är ett team av veterinärer och sköterskor som är specialiserade på ortopediska sjukdomar hos hund och katt.

Ortopedi är specialiseringen på diagnostisering och behandling av skelett-, muskel-, sen- och ledsjukdomar. Vi utför också rygg och neurokirurgisk diagnostik och behandling.

Dagligen utförs titthålskirugi på leder (artroskopi), skelett- och benkirurgi (benbrott, frakturer, osteotomier), korsbandsoperationer (korsbandsruptur), knäskålsoperationer (patella) och ryggkirurgi (diskbråcksoperation).

Vi följer den senaste utvecklingen av behandling av artros, och erbjuder som en av få kliniker i Sverige.